cabecera noticias

Segon informe del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

La inversió pública en infraestructures s’ha de fer sota paràmetres d’eficiència  econòmica, social i ambiental

 

  • Planificació consensuada, entre tots els actors, a llarg termini (10-15 anys) independentment dels recorregut dels cicles electorals.
  • Les administracions han de dur a terme estudis d’eficiència tècnica i d’anàlisi cost benefici sota criteris econòmics, socials i ambientals.
  • Cal promoure més les col·laboracions público-privades, i aprofitar les sinergies entres ambdós sectors en pro d’una major eficiència.

Aquest matí el president del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, Francisco Gutiérrez, ha presentat a Barcelona el seu segon informe sobre "L''eficiència de la inversió en infraestructures". El document, redactat per experts en la matèria, tracta sobre com millorar l’eficiència de les inversions públiques en infraestructures a partir de criteris de retorn econòmic, social i ambiental, en pro d’una major transparència, que permeti afavorir un major coneixement per a l’opinió pública.

L’Estat espanyol ocupa les darreres posicions a nivell internacional pel que fa a la planificació de les infraestructures públiques així com en la seva transparència i accés a la informació. Aquest dèficit s’explica en bona part –segons diu el segon informe elaborat pel Consell Assessor–  perquè les administracions públiques, fossin del nivell que fossin, no han hagut de justificar davant de ningú el valor econòmic i l’eficiència de la planificació de les infraestructures, ni la qualitat de la seva construcció ni l’explotació ni el manteniment al llarg de la seva vida útil.

Més informació

http://www.consellinfraestructures.cat/

Log in

feedback
x