cabecera noticies

Els habitatges nous sense vendre són 917, a Barcelona

Sociedad de Tasación comptabilitza 2.727 residències pendents de comercialitzar en ciutats de més de 50.000 habitants de l'àrea metropolitana

La firma assegura que la xifra és “baixa”

L'estudi de camp de Sociedad de Tasación estableix que actualment a Barcelona només hi ha 917 habitatges nous sense vendre. Per arribar a aquesta xifra, Sociedad de Tasación ha tingut en compte les promocions fetes des de l'1 de gener del 2008 i, a més, no inclou ni les residències en lloguer, ni les obres parades, ni aquells conjunts acabats però que per les raons que siguin estan sense comercialitzar.

Al conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona, el nombre de residències de nova construcció pendent de comercialitzar s'eleva a 2.727 habitatges. Aquesta xifra s'extrau de 19 municipis –tots amb més de 50.000 habitants– que representen el 64% de la població de la demarcació de Barcelona, com l'Hospitalet, Santa Coloma, Sant Boí, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Sabadell, Manresa, Granollers o Mataró, a banda de Barcelona.

“A nosaltres ens sembla que hi ha poc habitatge nou pendent de comercialitzar”, va dir ahir Juan Fernández-Aceytuno, director general de la firma, en la presentació d'aquestes dades en una trobada amb la premsa.

Dels 2.727 habitatges pendents de comercialitzar detectats pel grup de serveis immobiliaris, el 55% correspon a unitats ja acabades, mentre que el 35% estan en construcció i un altre 10% encara es troba sense iniciar però ja és possible adquirir-les. A més, el 88% són promocions d'habitatge lliure, mentre que el 12% restant tenen algun tipus de protecció pública.

 

Per altra banda, l'INE va informar ahir que el nombre de compravendes d'habitatges al maig a Catalunya –inclou residències noves i segona mà– va elevar-se a 4.196 unitats el mes de maig passat, una xifra molt similar a les 4.068 unitats comercialitzades un any abans. En el cas del conjunt del mercat espanyol, el nombre de residències venudes al maig va ser de 28.124 unitats, un 5,4% més que un exercici abans.

El repunt de maig és el tercer consecutiu després dels creixements registrats a l'abril i al març.

Diari El Punt-Avui 10-07-2014

feedback
x