cabecera noticies

"Construcció més eficient", article de Joaquim Llansó Nores publicat al monogràfic Catalunya Construeix

Construcció més eficient

Durant els pròxims anys el sector de la construcció seguirà experimentant canvis profunds, però, sens dubte, mantindrà un paper important en l’estructura productiva de Catalunya. L’any 2014, segons Euroconstruct, serà l’últim en què el sector patirà una caiguda en la producció (-2,4% en el total d’Espanya) i el 2015 ja sortirà de la crisi amb un augment de l’1,8%, creixement que es consolidarà el 2016 (2,6%) i el 2017 (5%).

Així mateix, els pressupostos restrictius limitaran la inversió en infraestructures i s’hauran de prioritzar més rigorosament on i en què s’inverteixen els escassos recursos. Tot apunta que puguin augmentar els partenariats públics i privats (PPP), el finançament mitjançant el cobrament per ús i que es construirà menys obra nova i es mantindrà més la ja construïda, en concordança amb les economies dels països del nostre entorn. Les empreses que han sobreviscut hauran de seguir reestructurant-se, fusionant-se amb empreses que complementin la seva activitat i/o internacionalitzant-se.

Podem concloure que en els pròxims anys el sector de la construcció seguirà fent front a importants reptes que el transformaran profundament però que deixaran com a llegat un sector més modern i eficient plenament adaptat a les necessitats de la Catalunya del segle XXI.

Joaquim Llansó Nores, President de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya

Catalunya Construeix 09-02-2015

feedback
x