Volver al listado
La Cambra18 abril

Esmorzar col·lqui amb la Direcció General de Contractació Pública

Esmorzem conjuntament amb ASINCA amb la Sra. Neus Colet, Directora General de Contractació Pública del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya

Avui hem tornat a celebrar un nou esmorzar col•loqui amb els nostres companys d'ASINCA acompanyats per la Directora General de Contractació Pública del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Sra. Neus Colet.

Lluís Moreno ha donat la benvinguda a l'acte i a continuació la Sra. Neus Colet ha pres la paraula on ha fet una reflexió sobre el present i futur de la Contractació Pública. 

Ha destacat en la seva ponència l'actual esquema legislatiu a Espanya i els àmbits d'actuació de la DG de Contractació Pública i la seva organització. 

L'impacte econòmic de la contractació pública total de la Unió Europea se situa entorn al 14% del su PIB i s'estima que l'impacte pressupostari de la contractació pública se situa al voltant del 35-40% del pressupost de despesa de les organitzacions públiques. 


Per altra banda ha volgut puntualitzar que l'actual marc normatiu és poc flexible davant dels reptes de futur. En aquest sentit ha detallat sobre els projectes estratègics que s'estan duent a terme a la DG (Veure quadres):La Sra. Colet ha insitit en promoure la professionalització de tot els operadors que intervenen en el procés de lictació i execució de les obres. A més ha ressaltat la necessitat de relativitzar el criteri del preu per donar més importància a la qualitat en la compra en el marc de la contractació pública i donar més flexiblitat de revisió de preus establint uns índexs oficials. 

Per finalitzar l'acte el Sr. Mateu Tersol, President d'ASINCA, ha fet la clausura de l'acte.

Descarregar la presentació:

Documento adjunto