Tornar al llistat
La Cambra20 juny

Esmorzar col·loqui amb el Port de Barcelona

Esmorzem conjuntament amb ASINCA amb el president del Port de Barcelona, Il·lm. Sr. Lluís Salvadó i el seu director general, Sr. José Alberto Carbonell

Avui hem celebrat un nou esmorzar col•loqui amb els nostres companys d'ASINCA acompanyats del president del Port de Barcelona, Il·lm. Sr. Lluís Salvadó i el seu director general, el Sr. José Alberto Carbonell. 

Lluís Moreno ha donat la benvinguda a l'acte i a continuació l'Il·lm. Sr. Lluís Salvadó ha volgut fer una breu introducció del Port de Barcelona i ha avançat que en els propers 2-3 anys s'espera una licitació propera als 300 milions d'€ que trenca amb la tendència dels últims anys en els quals s'ha executat un menor volum d'obres. 

Seguidament el Sr. José Alberto Carbonell ha pres la paraula i ens ha explicat el pla d’inversions 2023-2027 del Port.

En la seva ponència ha parlat de les 12 actuacions previstes a licitar a curt termini de les quals ha destacat:

- AMPLIACIÓ DEL MOLL ADOSSAT 4ª FASE amb pressupost de 48 M € i prevista la seva licitació a la tardor d'enguany.

- NOUS ATRACAMENTS 34C, 34 D I 34 E amb un pressupost de 96 M € i amb una previsió d'inici de licitació a finals de 2023.

- MOLL CATALUNYA. MOTA DE RECINTES FASE 1 amb un pressupost de 75 M € prevista per licitar al setembre de 2023 per iniciar l'obra abans del 31 de desembre del 2023. Per altra banda ha volgut puntualitzar que aquestes línies d'actuacions van encarrilades a allunyar l'activitat del port de la ciutat i afavorir el procés de descarbonització. 

El Sr. Carbonell també ha volgut fer referència a les properes redaccions de futurs projectes que van encaminades a millorar la connexió ferroviària i els diferents molls com el de l'energia, el moll adossat i a la reparació dels danys ocasionats pel temporal gloria.

Per acabar ha volgut fer ressò del punt en que es troba els accessos viaris i ferroviaris tot destacant que a l'octubre del 2021 es va signar el protocol d'acord amb totes les administracions públiques implicades i la posterior constitució d'una Comissió de Seguiment amb dos grups de treball, un sobre gestió i un altre sobre execució dels accessos. 


Per finalitzar l'acte el Sr. Mateu Tersol, President d'ASINCA, ha fet la clausura de l'acte.

Descarregar la presentació:

Document adjunt