Tornar al llistat
La Cambra04 maig

Esmorzar col·loqui amb el departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de Catalunya

Esmorzar col·loqui amb el Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Sr Ricard Font


  • 04 de maig, 2022

La Cambra de Contractistes organitzà, conjuntament amb ASINCA, un esmorzar col·loqui al qual es va convidar al senyor Ricard Font, Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, qui presentà les actuacions previstes per als propers anys així com la planificació en l'àmbit de les infraestructures.


Els temes que va destacar Ricard Font van ser els següents:

- L'esforç realitzat per poder conèixer la capacitat financera del departament i la programació de les actuacions previstes en els pròxims anys. Es calcula una capacitat inversora de 3.600 milions d'euros per als pròxims 10 anys.

- La inversió feta els darrers anys en carreteres, on s'ha millorat la seguretat i la capacitat fent disminuir les xifres de sinistralitat, i en transport públic, amb connexions Bus exprés.

- L'estat actual i les actuacions futures d’algunes de les infraestructures més importants com l'L9, L8, el Tren-tramvia del Camp de Tarragona, els carrils Bus-VAO de la C-31 i de la B-23, la C-245, B-23, C-59, entre altres actuacions.

- Hi ha projectes a fer, es tenen clar els objectius i els problemes a resoldre, però el finançament és un dels grans reptes. En aquest sentit, va defensar el pagament per ús mitjançant la vinyeta austríaca i una normativa per a les col·laboracions público-privades, així com va reclamar més flexibilització per no computar com a dèficit tota la inversió en l'any en curs per obres plurianuals.