Tornar al llistat
La Cambra14 novembre

La Cambra de Contractistes al Saló de l'Ocupació acompanyant a la Confederació Catalana de la Construcció

Alta afluència a l’estand del Saló de l’Ocupació 2022 de candidats per a treballar al sector de la construcció

Els visitants s’han interessat per l’oferta formativa i els programes d’especialització 

La participació a la fira ha servit per a donar a conèixer la Confederació al públic general i moltes empreses han aprofitat per generar sinèrgies

Enguany el Saló ha acollit a 12.000 visitants que han pres part a més de 200 activitats

L’interès per les diferents activitats professionals a l’entorn del sector ha generat una alta afluència de visitants a l’estand que la Confederació Catalana de la Construcció (CCC) ha ocupat al Saló de l’Ocupació, que ha tingut lloc a la Fira de Barcelona els passats 9 i 10 de novembre de 2022.

L’objectiu de la participació de la CCC era doble: per una banda, atraure persones a integrar-se professionalment en el sector i, per una altra, informar els visitants de l’oferta formativa i laboral existent.

L’estand ha rebut l’afluència d’una gran varietat de públic provinent de diversos grups socials i d’edat. Tots els visitants han estat atesos per representants de les diferents entitats que integren la Confederació, que han resolt els dubtes sobre l’activitat laboral i han orientat els candidats a incorporar-se a les empreses del sector, oferint opcions formatives i contractuals adients amb l’experiència prèvia i el perfil de cada candidat/candidata. 

Molts dels visitants a l’estand s’han inscrit per a rebre en el futur informació de la CCC a través del correu electrònic. També s’han repartit bosses de tela amb el logo i la pàgina web de la confederació, a més d’un díptic que promociona la informació laboral al sector, amb un codi QR que redirigeix al web corporatiu i també el compte d’Instagram.

El públic visitant ha mostrat un especial interès per les activitats formatives del sector. Els més joves han demanat informació sobre on trobar estudis reglats per a posicions tècniques. Entre els visitants de segments d’edat més madurs, les consultes s’han adreçat en relació a la Borsa de treball que diferents entitats de la Confederació ofereixen, a més d’activitats formatives que serveixin per a l’especialització o per a l’adaptació de coneixements previs per al treball dins el sector. 

Els visitants que s’han acostat a l’estand de la CCC han coincidit a considerar que es tracta d’un sector ple d’oportunitats laborals, amb sous competents i una gran innovació tecnològica.

Un taller informatiu

La Confederació Catalana de la Construcció també va presentar una ponència en l’espai dedicat als workshops del recinte firal, a càrrec de Jaume Cots. Cots és cap de recursos a una empresa del sector amb més de cinquanta anys d’història i, durant la conferència, va transmetre la seva experiència i passió per la construcció a un públic jove, que va seguir amb atenció el testimoni d’un professional en actiu. 


El Saló de l’Ocupació ha tancat amb un balanç de més de 12.000 visitants que han participat a més de 200 activitats. L’activitat promocional de l’ofici per part de la Confederació Catalana de la Construcció, però, no acaba aquí. Properament, es començarà a contactar amb tots aquells inscrits a l’estand per a oferir-los informació i assessorament personalitzat per tal que puguin incorporar-se al sector. En paral·lel, continuaran les publicacions a xarxes socials per a atreure el públic més jove i amb potencial, tot recordant l’oferta de cursos d’especialització. 


Sobre la CONFEDERACIÓ CATALANA DE LA CONSTRUCCIÓ

La Confederació Catalana de la Construcció (CCC) es una organització empresarial que té com objectiu la defensa i el desenvolupament del sector de la construcció dins del territori de Catalunya. El seu president és Josep Gassiot.

La CCC està integrada per les següents organitzacions empresarials:

Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya

Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE)

Federació Catalana de Promotors Constructors

Federació de Gremis de la Construcció de Lleida

Foment per el Desenvolupament de la Construcció i Indústria Auxiliar de les Comarques Tarragonines

Federació d’Entitats Empresarials de la Construcció de Barcelona

Gremi d’Àrids de Catalunya

Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona

Veure nota de premsa:

Document adjunt