Tornar al llistat
La Cambra25 maig

Col·loqui amb el cap de la demarcació de carreteres de l'Estat a Catalunya

COL·LOQUI AMB EL CAP DE LA DEMARCACIÓ DE CARRETERES DE L'ESTAT A CATALUNYA

El Cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Sr. Vicente Vilanova ha estat convidat per la Cambra de Contractistes i ASINCA, on s’ha celebrat una conferència a la sala de Foment del Treball, i on el Cap de la Demarcació ha exposat l’evolució i el futur de les carreteres de l’Estat a Catalunya. L’acte ha comptat amb l’assistència de més de 50 persones.

La presentació i benvinguda, així com la cloenda ha estat a càrrec de Joaquim Llansó, President de la CCOC, i Mateu Tersol, President d’ASINCA.


Vicente Vilanova ha explicat l’evolució de la xarxa de carreteres del Estat i ha comentat que en l’actualitat hi ha en execució tres trams de carreteres que representen un total de 18,6km.Actualment hi ha una gran quantitat d’estudis i projectes en tràmit amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels usuaris i les infraestructures existents.


La xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya està dividida per Unitats de Carreteres a cada província i a la vegada per sectors de conservació (14 sectors). Quan finalitzi la concessió a les autopistes AP-7 i AP-2, es crearan nous sectors de conservació addicionals als existents amb un total de 5+1 sectors (330km) + 14 àrees de servei.Així mateix ha comentat que cada sector de conservació té a la seva disposició uns mitjans que varien en funció de les característiques climatològiques de cada tram de carretera. Els mitjans habituals per a realitzar la vialitat hivernal, són:

Per últim Mateu Tersol agraeix l’assistència a Vilanova per la seva presència a l’acte.