Tornar al llistat
La Cambra02 juliol

Col·loqui amb el director de l'Aca

AVUI HEM CELEBRAT EL COL·LOQUI AMB EL DIRECTOR DE L’ AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA (ACA) SR. LLUÍS RIDAO

El Director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Sr. Lluís Ridao ha estat convidat per la Cambra de Contractistes i ASINCA, on s’ha celebrat una conferència a la sala de Foment del Treball, i on el Director ha exposat els reptes de futur que haurà d’afrontar el proper cicle de planificació hidrològica. L’acte ha comptat amb l’assistència de més de 50 persones.

La presentació i benvinguda, així com la cloenda ha estat a càrrec de Joaquim Llansó, President de la CCOC, i Mateu Tersol, President d’ASINCA, respectivament


Lluís Ridao com dèiem abans ha explicat els grans reptes de futur que haurà d’afrontar el proper cicle de planificació hidrològica i que suposarà la major mobilització d’inversions en matèria d’aigua: 2.400 M€, dels quals 1.400 M€ seran a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua i uns altres 1.000 M€ a càrrec d’altres Administracions. Aquesta mobilització d’inversions s’acompanya de la implantació de canvis organitzatius i tecnològics per agilitzar inversions davant l’escenari d’emergència climàtica, sobretot en el camp del sanejament i l’eficiència energètica de les infraestructures de l’aigua. El pla de gestió i Programa Mesures 2022-27 permetrà l’impuls definitiu a la millora qualitat de les masses d’aigua com demana la Unió Europea i assolir uns estàndards adequats en la garantia de subministrament de les conques internes de Catalunya i també atendre les garanties ambientals. 


Les actuacions de l’ACA seran les següents:Sobre els Fons Europeus Ridao ha comentat que 1.300 M€ aniran destinats a la millora de resiliència de l’abastament de l’aigua al Metròpoli de Barcelona i serà molt important la col·laboració de les Administracions, les enginyeries i les constructores, destacant el compromís de l’ACA per adjudicar a les ofertes amb millor relació qualitat preu.


Per últim Mateu Tersol agraeix l’assistència a Lluís Ridao per la seva presència a l’acte.