Tornar al llistat
La Cambra29 juny

Esmorzar col·loqui amb l'Agència Catalana de l'Aigua

Esmorzem conjuntament amb ASINCA amb el director de l'ACA, Sr. Samuel Reyes

Avui hem celebrat de nou un esmorzar col•loqui amb els nostres companys d'ASINCA acompanyats del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, el Sr. Samuel Reyes.

Lluís Moreno ha donat la benvinguda a l'acte i a continuació Samuel Reyes ens ha explicat els pressupostos de l'Agència d'enguany i les accions que s'estan portant a terme contra la sequera.

Reyes ha destacat en la seva intervenció que durant els propers 5 anys s'invertirà més de 1.200 milions d'€ dels quals 600 en sanejament, 120 en la reutilització de l'aigua, 120 en la inundabilitat, 200 en abastiment i la resta en recuperació morfològica. 

Per altra banda ha informat sobre la creació d'una comissió interna per analitzar els costos amb l'objectiu d'actualitzar els preus dels projectes. D'acord amb el Bedec 2023 els preus dels projectes s'han encarit un 4% respecte l'any anterior. 


El director de l'ACA ha subratllat 'No volem projectes i obres en subhasta, volem qualitat'. 

Respecte als fons europeus, per una banda els fons Next Generation aportaran 10 milions d'€ d'un total de 40 milions d'€ a noves plantes de bio gas, mentre que els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) finançaran el 40% de projectes relacionats amb inundabilitat, regeneració de l'aigua i plaques fotovoltaiques. D'aquí la importància d'accelerar la posada en marxa d'aquests projectes.

Finalment Reyes ha donat les gràcies a les enginyeries i a les empreses constructores pel seu compromís mediambiental i la incorporació de noves tecnologies.

Per finalitzar l'acte el Sr. Mateu Tersol, President d'ASINCA, ha fet la clausura de l'acte.

Podeu consultar els pressupostos de l’any 2023 (i la resta d’anys) i els projectes d’inversió del període 2022-2027 de l’Agència Catalana de l’Aigua en el següent enllaç:

PRESSUPOSTOS 2023 + PROJECTES INVERSIÓ 2022-2027 ACA