Tornar al llistat
La Cambra13 abril

Esmorzar col·loqui amb el Director General de BIMSA

Esmorzem conjuntament amb ASINCA amb el Director General de Barcelona d'Infraestructures Municipals, Sr. Ricard Font

Avui la Cambra de Contractistes ha celebrat conjuntament amb ASINCA un esmorzar col·loqui on ha comptat amb la participació del Sr. Ricard Font, Director General de BIMSA i qui ha donat una conferència titulada 'Obra pública en temps d'emergència climàtica'.


Lluís Moreno ha donat la benvinguda a l'acte i seguidament ha donat pas al Sr. Font que ha destacat la importància de les ciutats a l'hora d'afrontar el canvi climàtic i complir els objectius establerts de cara a l'any 2030 i 2050. 

En aquest sentit BIMSA té previst invertir fins a l'any 2030 entre 12.000 i 14.000 milions d'euros. A dades de febrer del 2023 la producció d'aquesta empresa ascendeix fins als 378 milions d'euros (nombre de contractes 3.950).


Per altra banda, Font ha comentat la situació actual en el que es troben les obres/projectes tot destacant les 387 obres que s'han executat a febrer del 2023, les 121 obres en execució i els 211 projectes en redacció. La majoria d'aquestes obres/projectes estan relacionats amb l'espai públic (62% del total), mentre que l'obra d'edificació suposa el 25% del total. 

També ha volgut destacar en la seva conferència les licitacions previstes per a l'abril-maig d'enguany. Veure fotografia:

Pel que fa a les revisions extraordinàries de preus, el Director General de BIMSA ha posat èmfasi en que estan analitzant totes les sol·licituds i que aquest procés està anant a bon ritme i, que des de de BIMSA, tenen previst entre 35-40M en revisió de preus en període 2023-24.

Finalment ha insistit en la figura del Acord Marc i en donar compliment als calendaris i als compromisos d'execució de la inversió.

Per finalitzar l'acte el Sr. Mateu Tersol, President d'ASINCA, ha fet la clausura de l'acte.

Podeu descarregar-vos la presentació del Sr. Font aquí:

Document adjunt