Tornar al llistat
La Cambra04 març

Esmorzar col·loqui amb el director de l'ATL, Sr. David Vila

Esmorzem juntament amb ASINCA amb el director de l'ATL (Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat)

Avui hem celebrat un esmorzar col·loqui amb els nostres companys d'ASINCA, acompanyats del Sr. David Vila, director de l'ATL (Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat).

L'esdeveniment, presidit per Lluís Moreno, ha estat una ocasió clau per debatre qüestions rellevants sobre la gestió en temps de crisi.

En el seu discurs de benvinguda, Lluís Moreno ha expressat l'agraïment per la presència del Sr. David Vila i ha destacat la importància de l'intercanvi d'idees i perspectives entre els professionals del sector.

A continuació, David Vila ha compartit la seva visió sobre la temàtica central del col·loqui titulat "Gestió en temps de crisi: solucions temporals o estructurals?"

Dins del context preocupant de sequera a Catalunya, Vila ha destacat la importància d'adoptar mesures que proporcionin solucions a llarg termini per abordar les crisis.

Actualment, Vila ha comentat que la regió Metropolitana de Barcelona consumeix anualment 400 hm3 l'any i actualment, a través de l'aigua dessalada, regenerada i de pous, produïm el 50% del que realment consumim, és a dir 200 hm3/any. En aquest sentit, Vila ha revelat un pla d'inversions del govern que supera els 2.400 milions d'euros, destinat a diverses actuacions per arribar a cobrir les necessitats d'aigua del territori de cara l'any 2029, com les que podeu veure en la següent imatge:  Aquestes mesures, segons Vila, són un exemple de com abordar els desafiaments actuals amb una perspectiva estructural, construint solucions que no només atenguin les necessitats immediates, sinó que també preparen el terreny per a un futur més resilient i sostenible.

També ha volgut destacar que la solució al dèficit hídric, l’increment de la resiliència davant l’impacte del canvi climàtic i la garantia d’aigua passa per un sumatori d’alternatives de fonts de proveïment i 3 grans eixos d’acció vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030:

Una de les solucions estructurals passa per connectar-se a una xarxa en alta:


Ja per clausurar l'acte, el Sr. Mateu Tersol, President d'ASINCA, ha agraït la intervenció del ponent i ha donat les gràcies a tots els presents.

VEURE PRESENTACIÓ POWERPOINT:

Document adjunt