Tornar al llistat
La Cambra04 maig

Esmorzar col·loqui amb el departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de Catalunya

Esmorzar col·loqui amb el Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Sr Ricard Font

La Cambra de Contractistes organitzà, conjuntament amb ASINCA, un esmorzar col·loqui al qual es va convidar al senyor Ricard Font, Secretari General del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, qui presentà les actuacions previstes per als propers anys així com la planificació en l'àmbit de les infraestructures.


Els temes que va destacar Ricard Font van ser els següents:

- L'esforç realitzat per poder conèixer la capacitat financera del departament i la programació de les actuacions previstes en els pròxims anys. Es calcula una capacitat inversora de 3.600 milions d'euros per als pròxims 10 anys.

- La inversió feta els darrers anys en carreteres, on s'ha millorat la seguretat i la capacitat fent disminuir les xifres de sinistralitat, i en transport públic, amb connexions Bus exprés.

- L'estat actual i les actuacions futures d’algunes de les infraestructures més importants com l'L9, L8, el Tren-tramvia del Camp de Tarragona, els carrils Bus-VAO de la C-31 i de la B-23, la C-245, B-23, C-59, entre altres actuacions.

- Hi ha projectes a fer, es tenen clar els objectius i els problemes a resoldre, però el finançament és un dels grans reptes. En aquest sentit, va defensar el pagament per ús mitjançant la vinyeta austríaca i una normativa per a les col·laboracions público-privades, així com va reclamar més flexibilització per no computar com a dèficit tota la inversió en l'any en curs per obres plurianuals.