Tornar al llistat
La Cambra23 novembre

Jornada sobre les novetats del 7è Conveni General del Sector de la Construcció: entrada en vigor del Pla de Pensions

Celebrem juntament amb el Gremi de Constructors la jornada sobre Novetats del 7é Conveni General del Sector de la Construcció: entrada en vigor del Pla de Pensions

El passat 21 de novembre, vam celebrar una sessió informativa centrada en les actualitzacions del setè Conveni General del Sector de la Construcció: implementació del Pla de Pensions. Aquest esdeveniment es va organitzar juntament amb el Gremi de Constructors amb l'objectiu de divulgar les modificacions vinculades al pla de pensions, destinades a beneficiar més d'1,3 milions de treballadors del sector. Aquesta informació va ser difosa al Butlletí Oficial de l'Estat el 23 de setembre passat, mitjançant la resolució de la Direcció General de Treball que va registrar i publicar el VII Conveni Col·lectiu General del Sector de la Construcció, amb vigència fins a desembre de 2026.

És rellevant assenyalar que la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu de Treball de la Construcció i Obres Públiques de la Província de Barcelona, en data 31 d’octubre de 2023, va validar les taules per als anys 2022 i 2023 per determinar el 1% addicional del pla de pensions, com estipula l’article 56 del VI Conveni General del Sector de la Construcció, encara pendent de publicació al Butlletí Oficial de l’Estat.

Durant la jornada, Lluís Moreno, president de la nostra entitat, va donar la benvinguda als assistents i als ponents, compartint l'objectiu de la trobada. A continuació, Ignasi Puig, el nostre secretari general, va presentar Ignacio Ayala, director de projectes de la Confederación Nacional de la Construcción, qui, malgrat no poder participar presencialment, va intervenir de manera telemàtica. Ayala va abordar els continguts del Reglamento de Especificaciones del Plan de Pensiones, detallat al Llibre III, art. 240 del VII CCGSCU, posant èmfasi en els articles del 26 al 30, que aborden els aspectes econòmics i financers, àmbits d'interès destacat per les empreses. Va concloure amb exemples pràctics, com els límits legals de les aportacions voluntàries dels participants al PPSC, la reducció de les quotes empresarials a la Seguretat Social o les deduccions de la quota íntegra de l'Impost sobre Societats, temes també abordats a la Guia elaborada per la CNC.

A continuació, els convidats de VidaCaixa, entitat gestora del Pla de Pensions del Sector de la Construcció (PPSC), van ser Joan Bonvehí, cap comercial d'Empreses i Institucions per a la Zona Nord, i Javier García, responsable de la plataforma VidaCaixa Aporta+. Acompanyats per Assumpta Sentias, Directora de l'Àrea Comercial d'Empreses i Institucions, van detallar el funcionament de la plataforma que estarà disponible per a empreses i treballadors del sector, amb l'objectiu que puguin gestionar de manera autònoma els seus plans. Amb aquest propòsit, van posar a disposició una guia per a empreses i una altra guia per als treballadors, on s'explica pas a pas el procés d'alta i els tràmits associats.

Després de les intervencions, es va habilitar un moment per resoldre els dubtes i contestar les preguntes dels assistents. Seguidament, es van presentar les conclusions i es va donar acomiadament per part de Josep Antoni Martínez, president del Gremi de Constructors. En aquest acomiadament, es va fer èmfasi en el paper avantguardista i exemplar del sector de la construcció en la implementació d'aquest pla de pensions, amb l'objectiu de beneficiar tant a les empreses com als treballadors, amb la esperança de que aquesta iniciativa contribueixi al creixement i millora continuada del sector.

Descarrega't els següents documents / presentacions de la jornada:

Guia per a persones treballadores de VidaCaixa Aporta+

Guia per a empreses de VidaCaixa Aporta+

Guia del Pla de Pensions

Presentació Ignacio Ayala