Tornar al llistat
La Cambra15 març

CCOC/DELOITTE/ASINCA jornada sobre "Industrialització, construcció Lean i nous mètodes de construcció"

Celebrem la jornada "Industrialització, construcció Lean i nous mètodes constructius" amb ASINCA i Deloitte

Avui, la Cambra de Contractistes, en col·laboració amb ASINCA i Deloitte, ha organitzat una jornada centrada en la "Industrialització, Construcció Lean i Nous Mètodes de Construcció".

Aquest esdeveniment ha tingut com a objectiu principal explorar les últimes tendències i les pràctiques innovadores en el sector de la construcció, amb un enfocament especial en la industrialització i l'aplicació dels principis Lean.

Durant el discurs de benvinguda, Lluís Moreno ha agraït la participació dels destacats ponents, entre ells, Iván Rubio de Deloitte, Alejandro López Navarrete de Capital Projects, Juan Manuel Borrás de CULMIA, Luís Fernández de l'Associació Espanyola de Construcció Industrialitzada, i Bosco Gutiérrez de Deloitte. Ha destacat la importància d'aquesta jornada per promoure la col·laboració entre els agents del sector i fomentar la innovació i l'eficiència en els processos constructius.

Iván Rubio ha destacat els canvis significatius que està experimentant el sector de la construcció, impulsats per la descarbonització, la transformació tecnològica i les noves regulacions, amb suport dels fons europeus. Ha subratllat els reptes que afronten les empreses, incloent-hi la millora de la rendibilitat a través de la transformació i la industrialització, la sostenibilitat i la digitalització. Aquests pilars són claus per al desenvolupament sostenible de les infraestructures. El sector també està transitant cap a models de contractació més equitatius i fomentant la col·laboració públic-privada en el finançament d'infraestructures.

L'esdeveniment ha continuat amb una ponència titulada "Noves tendències en la construcció" a càrrec de Alejandro López on ha parlat sobre els últims avanços i reptes en el camp de la construcció, destacant la importància de l'adaptació a les demandes del mercat i l'ús de tecnologies emergents.

Seguidament, ha sigut el torn de Bosco Gutiérrez amb una ponència sobre l'Avanç de la digitalització en el sector de la construcció on ha volgut posar èmfasi en la transformació digital com a eina clau per a millorar l'eficiència i la gestió dels projectes constructius.

Tot seguit s'ha donat pas a una taula rodona d'experts on s'han abordat temes rellevants com la sostenibilitat, l'eficiència energètica i la innovació tecnològica en el sector de la construcció. També s'ha volgut destacar el tema de la manca de mà d'obra qualificada i la importància d'atraure talent al sector de la construcció.

Finalment, la jornada s'ha clausurat amb paraules d'agraïment per part de la Sra. Maite Ramos, vocal de la Junta Directiva d'ASINCA i representant al Sr. Mateu Tersol, President de l'entitat, i de la resta dels organitzadors tot esperant que les idees compartides durant l'esdeveniment serveixin com a punt de partida per a futures iniciatives col·laboratives en el sector de la construcció.

Gràcies a aquest esdeveniment els participants han tingut l'oportunitat d'intercanviar idees i experiències, així com d'identificar noves oportunitats de millora en els seus respectius àmbits professionals.