Tornar al llistat
La Cambra01 febrer

Avui entra en vigor el nou Pla de Pensions que beneficiarà a tots els treballadors del sector de la construcció

Amb aquest nou pla de pensions, oferim una oportunitat per assegurar un futur més segur i tranquil

Avui, dia 1 de febrer de 2024 entra en vigor el Plan de Pensiones de Empleo Simplificado del Sector de la Construcción d’acord amb les previsions contingudes al VII Convenio General del Sector de la Construcción, del qual l’hem anat informant de forma regular en els darrers mesos mitjançant circulars, jornades, consultes, etc. 

Això implica que avui assoleixen plena vigència les obligacions empresarials de:  

                - Realitzar les aportacions mensuals a tots aquells treballadors i treballadores que, de conformitat amb la reglamentació del Pla, tenen dret a percebre´l. La primera aportació s’haurà d’incloure a les cotitzacions corresponents al mes de febrer, que es faran efectives el mes de març. 

                - Abonar els endarreriments meritats des de l’1 de gener de 2022 fins al 31 de gener de 2024, ambdós inclosos. Aquesta obligació s’ha de fer efectiva en el termini de 90 dies, és a dir fins al dia 30 d’abril d’enguany. 

Per tal de donar compliment a aquestes obligacions TOTES les empreses constructores han de: 

1.- Accedir al portal Aporta+ de VIDACAIXA -entitat gestora del fons-, i registrar-se com a usuari – https://bit.ly/aportamas-PESC - 

2.- Donar-se d’alta com a promotor del pla. 

3.- Donar d’alta a totes les persones treballadores de l’empresa -tinguin o no dret a aportació-. 

4.- Realitzar mensualment les aportacions a les persones treballadores. 

Cal tenir ben present que els passos 2, 3 i 4 són seqüencials, no es poden fer en el mateix dia havent de transcorre entre uns i altres al menys 24 hores en els quals es validaran les dades recollides en les altres de promotor i de persones treballadores. 

Comença a construir el teu futur amb confiança!