Tornar al llistat
La Cambra22 abril

Esmorzar col·loqui amb el gerent de serveis d'Infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona, Sr. Valentín Aceña

Esmorzem amb el gerent de serveis d'Infraestructures viàries i mobilitat on ens presenta els reptes de Futur en Infraestructures i Mobilitat segons la Diputació de Barcelona

Avui hem organitzat un esmorzar col·loqui juntament amb ASINCA, on hem tingut l'honor de rebre la presència de Valentín Aceña, gerent de serveis d'Infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona. L'esdeveniment, presentat per Lluís Moreno, ha reunit professionals del sector interessats en aquesta àrea.

Valentín Aceña, Enginyer de Camins, Canals i Ports amb especialització en estructures i edificació per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha compartit la seva experiència de més de 20 anys a la Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat (GSIVM) de la Diputació de Barcelona, especialment en el manteniment i millora de la xarxa de carreteres.

La GSIVM és responsable de la planificació, projecte i execució d'obres per a la millora i conservació de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona, així com del suport tècnic als municipis en qüestions de mobilitat, seguretat viària, accessibilitat i camins.

Aceña ha destacat en la seva presentació el pressupost del 2024, amb inversions reals de 99,88 milions d'euros, i ha detallat el programa d'actuacions previstes, incloent-hi la transformació de camins en carreteres, millora de seguretat viària, ampliació de carreteres i descatalogació de carreteres.

També ha especificat que la Diputació de Barcelona és titular de 1.562 km de carreteres locals de la província de Barcelona.

Dins del programa d'actuacions previstes en el pressupost 2024, ha destacat el pla zonal que consta de les següents accions:
A més, en la seva intervenció ha volgut mencionar diversos projectes ja executats com l’Itinerari de vianants BV-2002 Sant Vicenç dels Horts (2023) amb un pressupost adjudicació de 1.029.903,60€ com la BV-5207 Variant de L’Esquirol (2022) amb un import d’adjudicació de 1.465.835,42€.

Aceña ha subratllat que la Diputació de Barcelona centra la major part del seu esforç en donar suport als ajuntaments, especialment als més petits, a través de tres eixos: programa general d'inversions, catàleg de serveis i programes específics.

Finalment, ha parlat dels reptes de futur fins al 2027 relacionats amb la humanització (seguretat viària, multimodalitat, suport mobilitat no motoritzada), la descarbonització, la resiliència climàtica, la naturalització d’espais entorn calçada i la digitalització (BIM, Lidar, Bessó digital, traçabilitat digital).

Mateu Tersol ha posat punt final a l'acte amb unes paraules de cloenda, agraint la participació de tots els assistents. Ha subratllat que aquest esmorzar col·loqui amb la Diputació de Barcelona ha estat una oportunitat excel·lent per conèixer més a fons les iniciatives i els reptes en matèria d'infraestructures i mobilitat de la institució.